Media Systems Design

Soluţii IT de specialitate

Configurarea Kernel-ului

© Media Systems Design  - 2005

                           Dupa ce a terminat de compilat urmeaza compilarea modulelor. Aceasta este insa mai rapida, depinzand de numarul de module pe care le-ati integrat. Pentru a compila modulele executati comanda make modules .Dupa compilarea modulelor acestea trebuiesc instalate in noul Kernel. Pentru a instala modulele executati comanda make modules_install.

In acest moment Kernel-ul a fost creat. El mai trebuie doar instalat. Daca ati facut o discheta boot-abila cu noul Kernel puteti sari peste configurarea lilo-ului. Copiati fisierul bzImage(acesta este Kernel-ul) pe care il gasiti in /usr/src/linux/arch/i386/boot sub denumirea vmlinuz-2.4.19 in directorul /boot. Tot in /boot copiati si fisierul System.map din /usr/src/linux sub numele de System.map-2.4.19.

Acum urmeaza o parte in care trebuie sa fiti foarte atenti. Aceasta etapa este necesara daca lilo este instalat pe hard. Editati din /etc fisierul lilo.conf. Stergeti tot ce se afla in el si scrieti urmatoarele linii:

 

boot=/dev/hd#

read-only

prompt

timeout=100

image=/boot/vmlinuz-2.4.19

label=Linux

root=/dev/hd#*

image=/boot/vmlinuz-2.2.16(aici in loc de vmlinuz2.2.16 puneti numele kernel-ului vechi pe care il aveti).

label=LinuxOld

root=/dev/hd#*

other=/dev/hd#*

label=windows

(daca aveti asa ceva)

table=/dev/hd#*

 

#* trebuiesc inlocuite cu numele, respectiv numarul partitiei. Pentru mai multe informatii despre cum denumeste Linux partitiile cititi tutorialul Structura datelor din sectiunea elemente de baza.Acum va trebui sa executati ultima comanda. Executati comanda lilo. Daca ati primit un mesaj de eroare inseamna in general ca nu ati scris bine numele partitiei.

                         Insistati pana nu veti mai primi mesaje de eroare. Este bine sa aveti la indemana si o dischetat de boot si o copie a vechiului lilo.conf in caz de esuare a upgrade-ului.

Daca nu ati primit nici un mesaj de eroare reporniti computerul. Pentru a boota noul Kernel scrieti Linux la prompterul lilo. Pentru a boota vechiul Kernel (daca upgrade-ul a esuat) scrieti LinuxOld. Daca upgrade-ul a reusit ar trebui sa vedeti la comanda cat proc/versionceva de genul:

                         Linux version 2.4.18 (root@romeo2) (gcc version 2.95.4 20011002 (Debian prerelease)) #1 Fri Jun 7 20:09:30 EEST 2002 (in fuctie de distributie,gcc si alti parametri)

                         Generatie 2.4 de Kernel dispune si de o boot-are grafica, cu ajutorul Linux Progress Patch. Nu am insistat pe ea deoarece sunt foarte putine drivere, si daca nu aveti driver pentru el, veti primi de fiecare data un mesaj care va pune sa alegeti modul grafic. Pentru mai multe informatii vizitati Potenta

Page: 1 / 2 / 3

Catalin Cernat